لیست اخبار و مقالات

پلی وینیل بوتیرال چیست؟

پلی وینیل بوتیرال (PVB) رزینی است که در جاهایی که نیاز به چسب قوی، شفافیت نوری، چسبیدن چند سطح، سختی و انعطاف‌پذیری است مورداستفاده قرار می‌گیرد. این ماده از الکل پلی وینیل که با بوتیرالدهید واکنش می‌دهد به دست می‌آید. استفاده‌ی عمده از این ماده برای شیشه‌ی ایمنی لمینت شده و شیشه جلو خودرو است. این ماده تحت نام‌های تجاری مختلفی مانند KB PVB، Saflex، GlasNovations، Butacite، WINLITE، S-Lec، Trosifol، EVERLAM و... عرضه می‌شود. موارد استفاده اتومبیل و ساختمان شیشه لمینت که به‌صورت معمول در اتومبیل‌سازی و ساختمان مورداستفاده قرار می‌گیرد، از یک بین لایه‌ی محافظ – معمولاً پلی وینیل بوتیرال- که بین دولایه‌ی شیشه قرار می‌گیرد، ساخته‌شده است. فرایند چسبیدن تحت گرما و فشار صورت می‌گیرد. هنگامی‌که شیشه تحت این شرایط لمینت شد، بین لایه‌ی PVBازنظر نوری شفاف به نظر خواهد رسید و دولایه شیشه را به هم خواهد چسباند. شیشه لمینت به‌صورت یکپارچه و مانند شیشه معمولی عمل می‌کند. بین لایه‌ی پلیمری PVB سخت و شکل‌پذیر است و اجازه نمی‌دهد که ترک‌های ترد از یک سمت لمینت به سمت دیگر آن نفوذ کند. رنگ‌ها بین لایه‌ی PVB به‌صورت صفحات رنگی نیز عرضه می‌شود، مانند آبی و یا سبز که به‌صورت نواری در بالای شیشه جلوی خودرو قابل‌مشاهده است. بین لایه‌ی PVB در رنگ‌های مختلف مانند برنز، خاکستری، قهوه‌ای، سفید و ... برای شیشه‌های ساختمانی عرضه می‌شود. این ماده که در دهه 90 عرضه شد، باگذشت زمان در بین شیشه‌ها از بین می‌رود.   در عمل، این بین لایه سه ویژگی مثبت برای شیشه لمینت در بر خواهد داشت: اول آنکه این بین لایه نیروی ناشی از برخورد را در سطح وسیع‌تری از شیشه پخش می‌کند و مقاومت در برابر ضربه شیشه را افزایش می‌دهد، دوم آنکه این بین لایه مانع از ریزش تکه‌های شیشه‌ی شکسته می‌شود و سوم آن‌که این بین لایه‌ی ویسکو الاستیک بر اثر نیروی ناشی از ضربه تغییر شکل پلاستیک می‌دهد و انرژی را جذب کرده و عمق نفوذ را کاهش می‌دهد و انرژی ناشی از ضربه را که به پرتابه منتقل می‌شود، کاهش می‌دهد، درنتیجه به شخصی که در هنگام تصادف به شیشه جلو خودرو برخورد می‌کند، انرژی کمتری منتقل می‌شود.

پوسته‌های ساختمانی چیست؟

پوسته‌های ساختمانی نوعی جداکننده کارآمد بین فضای داخل و خارج ساختمان به‌حساب می‌آیند که نقش بسیار مؤثری در تأمین آسایش حرارتی ساکنان بر عهده‌دارند. ازآنجاکه همواره نیاز به ذخیره‌سازی انرژی و طراحی پایدار مصرف انرژی در ساختمان‌ها امری ضروری است، نماهای معروف به دوپوسته یا DFS ، علاوه بر تأمین شفافیت موردنیاز بنا، می‌توانند تشعشع خورشیدی را هم جذب کنند(در زمستان تشعشع را ذخیره و در تابستان آن را کاهش می‌دهند.) بر این اساس در ساختار این پوسته‌ها، از شیشه‌های ساده یا پانل‌های شیشه‌ای استفاده می‌شود. نمونه‌های اولیه نماهای دوپوسته‌ای ابتدا در سال 1894 میلادی در پنجره‌های جعبه‌ای یک ساختمان به کار گرفته شد. پنجره جعبه‌ای یکی از نمونه‌های اولیه و قدیمی از نما‌های دوپوسته‌ای یا DFS است. در سال 1903 میلادی کارخانه‌ای در آلمان، برای استفاده حداکثری از نور خورشید در یک سازه سه‌طبقه، نمای دوپوسته‌ای با اسکلت تی شکل ساخت که این اسکلت، دو لایه نما را در فاصله 25 سانتیمتری از هم نگه می‌داشت. این فاصله بین دو پوسته می‌توانست با حرکت هوای داخل فضا و تهویه ناشی از آن، بار سرمایشی ساختمان را به میزان قابل‌توجهی کاهش دهد. " لوکوربوزیه" طراح و معمار سرشناس نیز در سال 1916 از این نما در ساخت ویلای معروف "اسکوب” خود در سوییس استفاده کرد. معماران و مهندسان عمران در استفاده از نماهای دو پوسته، هدف‌های زیر را دنبال می‌کنند: صرفه‌جویی در انرژی: نماهای دو پوسته با کاهش مصرف انرژی در هنگام بهره‌برداری فصلی از ساختمان، موجب ذخیره‌سازی منابع طبیعی انرژی می‌شوند. کاهش سروصدا: پوشش دوم نما تأثیر زیادی در کاهش سروصدای محیط دارد. البته مقدار این کاهش با استفاده از شیشه‌های بازتاب صدا و اجرای درست آن، بیشتر هم می‌شود. تهویه طبیعی: DFS در مناطق و اقلیم‌های بادخیز، مانند محافظی در برابر ساختمان عمل می‌کند و به‌عنوان عاملی در تهویه شبانه نیز به کمک ساختمان می‌آید. زیبایی‌شناسی: نماهای دو پوسته در مقایسه با نماهای معمولی، مجال بیشتری را برای طراحان فراهم می‌آورند تا با عمق دادن، لایه‌بندی و حرکت، طراحی‌های زیبایی ایجاد کنند. نکته منفی یا همان پاشنه آشیل نماهای دو پوسته‌ای که از ابتدای تولید و استفاده آن‌ها خود را نشان می‌داد، هزینه بالای سرمایه‌گذاری آن در مقایسه با سایر…

نقش گاز آرگون در پنجره‌های دوجداره

گاز آرگون، سطح عایق‌بندی حرارتي شيشه دوجداره را بالا می‌برد. دلایل استفاده از گاز آرگون در شیشه‌های پنجره دوجداره: گاز آرگون علاوه بر كاهش رسانايي گرمايي بين دو شيشه پنجره دوجداره، با كمتر كردن مقدار همرفت در فضاي دو شيشه از اتلاف گرمايي بيشتر جلوگيري می‌کند. براي عایق‌بندی صدايي می‌توان از گازهاي ديگر (مانند هگزافلوريد گوگرد ، دی‌اکسید كربن ) استفاده کرد اما کاربرد اين گازها در عایق‌بندی گرمايي تأثير منفي دارد.

شیشه‌های کنترل کننده انرژی چیست؟

در عصر حاضر به توجه به پیشرفت علم مهندسی و معماری، نیاز به استفاده از سیستم‌های مبتنی بر شیشه و فلز برای خلق طرح‌های معماری چشم‌نواز با بیشترین گذر نور رو به افزایش است؛ اما این موضوع همیشه برای مهندسان مکانیک و تأسیسات معضلی محسوب می‌شد، چراکه شیشه به دلیل خواص ذاتی‌اش عایق حرارتی خوبی محسوب نمی‌شود و مشکلاتی را برای گرمایش و سرمایش ساختمان به وجود می‌آورد. مهندسان نما برای حل این مشکل رو به شیشه‌های دو‌جداره یا چند جداره آوردند که با بالا رفتن تعداد جداره‌های آن، میزان عایق بودن آن نیز بیشتر می‌شود، ولی این موضوع نیز به دلیل سنگینی بیش‌ازحد شیشه‌های چند جداره مورد استقبال مهندسان سازه قرار نگرفت. در این میان مهندسین علم مواد و شیشه دست‌به‌کار شدند تا با استفاده از تکنولوژی پیشرفته‌ای ضرایب گذر‌دهی حرارتی شیشه‌ها را کمتر کنند تا بتوانند با استفاده از آن در شیشه‌های دوجداره به عملکرد شیشه‌های چند جداره دست یابند. در حال حاضر شیشه‌های کنترل‌کننده انرژی معروف به SUNERGY این امکان را به طراحان و مشاوران می‌دهد تا با استفاده از آن‌ها بتوانند طرح‌های زیبا و درعین‌حال با خصوصیات ذاتی بهتری برای حفظ و هدر رفت انرژی به وجود آورند. این شیشه‌ها درصورتی‌که در محل مناسب استفاده شوند، عملکرد بسیار مناسبی را از خود نشان خواهند داد. برای کسب اطلاعات بیشتر یا مشاوره، با متخصصان ما در جام شبنم آذربایجان تماس بگیرید.

نیکان انجین فارسی

با سلام خدمت شما کاربر گرامی؛ از اینکه این سیستم را برای سایت خود در نظر گرفته اید متشکریم. خواهشمندیم در صورت برخورد با هر اشکالی در این سیستم و یا اگر پیشنهادی در بهتر سازی آن دارید ما را توسط ایمیل زیر با خبر فرمایید. برای دانلود قالب های فارسی و امکانات اضافی دیگر به سایت زیر مراجعه فرمایید. E-Mail: info@datalifeengine.ir Offical website: www.datalifeengine.ir Support forum: www.forum.Datalifeengine.ir Free template: www.themes.datalifeEngine.ir
شاد و پیروز باشید.