مزیت استفاده از شیشه سانرژی چیست؟

پاسخ: شیشه ی سانرژی یک شیشه کنترل نور خورشید با پوشش پیرولیتیک است. این شیشه برای کاهش بار حرارتی و برودتی و به تبع آن صرفه جویی در هزینه‌ی تاسیسات و مصرف انرژی در طول دوره‌ی بهره‌برداری مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین این شیشه‌ها قابلیت فرآوری شامل سکوریت کردن، لمینت کردن، خم کردن و چاپ سیلک اسکرین را دارا می‌باشند. از مزایای استفاده از این شیشه می‌توان به ظاهر عالی و آسایش بصری ناشی از سطح بالایی از گذر دهی نور، عایق گرمایی خوب در ترکیب با کنترل نور خورشید، امکان فرآوری و قابلیت استفاده آن در فضاهای داخلی و خارجی نام برد.

ترتیب قرارگیری شیشه‌های سکوریت و لمینت در نماهای شیشه‌ای به چه شکل باید باشد؟

پاسخ: در مورد ترتیب قرارگیری لایه‌های مختلف در شیشه‌های چند جداره، استانداردهای کشورهای مختلف الزامات متفاوتی دارد. در شیشه‌ی دوجداره مهندس طراح بسته به نیاز می‌تواند از هر یک از دو شیشه‌ی سکوریت و یا لمینت در لایه‌ی خارجی و یا داخلی استفاده نماید. در هنگام انتخاب بین شیشه سکوریت و یا لمینت، مهندس طراح بایستی توجه داشته باشد که شیشه‌ی سکوریت نوعی شیشه‌ی ایمنی است که از فرآوری شیمیایی و یا گرمایی شیشه‌ی معمولی برای افزایش مقاومت به دست می‌آید. سکوریت کردن شیشه باعث ایجاد تنش‌های داخلی در شیشه می‌گردد که باعث می‌شود شیشه در هنگام شکستن به قطعات گرانول شکل کوچکی تبدیل شود که احتمال ایجاد آسیب آنها بسیار ناچیز است. اما شیشه‌ی لمینت از یک لایه‌ی میانی پلاستیک و یا رزین در بین دو صفحه شیشه‌ی ساده تشکیل شده است. در هنگام شکستن شیشه، لایه‌ی میانی، که اغلب از جنس پلی وینیل بوتیرال (PVB) است، شیشه شکسته شده را در جای خود نگه می‌دارد و مانع از ریزش آن می‌گردد.

شیشه‌های سانرژی برای چه آب و هوایی مناسب است؟

پاسخ: شیشه‌های سانرژی عایق حرارت و عایق در برابر اشعه ماورای بنفش نور خورشید هستند. این شیشه‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که به طور عمومی پاسخگوی تمام شرایط آب و هوایی باشند، ولی از لحاظ فنی در آب و هوای گرم بهره‌وری بیشتری دارند.

آلومینیوم ترمال بریک چیست؟

پاسخ: ترمال بریک و یا مانع گرمایی، المانی با رسانایی کم گرمایی است که در یک مجموعه قرار داده می‌شود تا از جریان انرژی بین مواد رسانا جلوگیری کرده و یا از آن بکاهد. برای این منظور مقاطع آلومینیومی را با قطعاتی ساخته شده از پلی آمید یا پلی یورتان به نسبت سخت و با رسانایی گرمایی کم، به دو قسمت داخلی و خارجی تقسیم می‌کنند و این امر باعث ترمال بریک شدن آنها می‌شود. رسانایی گرمایی این قطعات یک هزارم رسانایی گرمایی آلومینیوم است که علاوه بر عایق حرارتی، با میرایی ارتعاشات از گذردهی صوتی نیز می‌کاهند.

رنگ‌های آنادایز چه برتری بر رنگ‌های پودری دارند؟

پاسخ: آنادایز یک فرآیند الکتروشیمیایی است که یک لایه اکسید آلومینیوم را با آلومینیوم سطحی ممزوج می کند. هرچه لایه‌ی آنادایز ضخیم‌تر باشد، طول عمر آن نیز بیشتر خواهد بود. اکسید آلومینیوم یا رنگ آنادایز فواید بسیاری از جمله سختی، دوام و مقاومت آن در برابر هوای خورنده، مقاوم در مقابل زنگ زدن و خوردگی فلز دارد. از آنجا که لایه ی محافظ به صورت الکتروشیمیایی ممزوج شده است، این لایه به قسمتی از ماده تبدیل خواهد شد که مانند دیگر پوشش‌ها کنده نمی‌شود و پوسته پوسته نمی‌گردد. اما رنگ و پوشش پودری هر دو فرایندهای پوششی هستند که بیشتر از سایر پوشش‌ها در معرض فرسودگی ناشی از عوامل طبیعی قرار دارند. نور خورشید، رطوبت و اکسیداسیون و خرابی‌های فیزیکی به مانند کنده شدن و یا پوسته پوسته شدن همگی در طول زمان محتمل هستند. رنگ و پوشش پودری هر دو از رزین ساخته می‌شود و خواص فیزیکی و حفاظتی یکسانی دارند. نکته مثبت در مورد رنگ و پوشش پودری ترکیبات زیاد رنگی است که نسبت به رنگ آنادایز وجود دارد.

آیا امکان اجرای نمای اسپایدر با شیشه‌های دوجداره وجود دارد؟

پاسخ: آنچه که در اجرای نمای اسپایدر یا سیستم اتصال نقطه‌ای معمول است، سوراخکاری شیشه و اتصال آن با استفاده از قطعات خاص به سازه فلزی پشت آن می‌باشد. شیشه دوجداره در صورت سوراخ شدن عملکرد مناسبی نخواهد داشت، لذا جهت جلوگیری از سوراخ شدن شیشه دوجداره در اجرای نمای اسپایدر، از سیستم کلمپ استفاده می‌شود که نیازی به سوراخکاری شیشه نداشته و امکان ایجاد نمای عایق حرارت با سیستم اتصال نقطه‌ای را فراهم می‌نماید.

برای مقابله با خطر آتش‌سوزی در نمای کامپوزیت چه راه‌حلی وجود دارد؟

پاسخ: ورق‌های کامپوزیت‌ دارای ساختاری مرکب از سه لایه هستند: یک هسته با چگالی پایین و دو پوسته‌ی نازک آلومینیومی که به دو طرف هسته چسبیده‌اند. اگر چه ورق‌های کامپوزیت به خودی خود مشتعل نمی‌شوند، اما اگر لایه میانی از جنس مشتقات پلاستیک باشد، در صورت ایجاد آتش‌سوزی، به گسترش سریع آن کمک خواهند کرد. شرکت سارای ورق‌های کامپوزیت ضد آتش خود را با مدل A2 تولید کرده است که لایه میانی این ورق‌ها از جنس ماده معدنی اشتعال‌ناپذیر بوده که از دو طرف به صفحات آلومینیومی متصل شده است. رده‌بندی آتش این کامپوزیت A2S1d0 می‌باشد.A2 به این معنا است که این کامپوزیت آتش نمی‌گیرد. S1 نشانه‌ی آن است که این کامپوزیت مقدار محدودی گازهای قابل احتراق منتشر می کند و d0 نیز به این معنی است قطره و یا ذره‌ی سوزانی از این کامپوزیت چکه نکرده و یا ساطع نمی‌شود.

مشکل دوبینی در شیشه‌های دوجداره چیست و چگونه قابل‌حل است؟

پاسخ: شیشه‌های دوجداره به دلیل فاصله‌ی بین دو شیشه در میان آنها دارای این مشکل هستند. برای رفع این مشکل باید یکی از این شیشه‌ها انعکاس نداشته و یا میزان آن حداقل باشد. در حال حاضر با تکنولوژی جدید، شیشه‌هایی تولید می‌شوند که یک دهم انعکاس شیشه‌های معمولی را دارند.

نرده‌های شیشه‌ای در کجا کاربرد دارند و حداکثر ارتفاع آن چقدر است؟

پاسخ: هنگامی که لازم باشد از حفاظی استفاده کنید که دید شما را مختل نکند و اجازه دهد که حداکثر نور به ساختمان وارد شود، از نرده‌های شیک شیشه‌ای استفاده می‌شود. حداقل ارتفاع نرده‌های شیشه‌ای برای فضاهای داخلی یک خانه که یک خانواده در آن سکونت دارد 90 سانتی‌متر تا 110 سانتی‌متر است. استانداردهای سازه‌ای نیز حداکثر ارتفاع 1.1 را برای نرده‌های شیشه‎ای پیشنهاد می کنند.

آیا امکان استفاده از کرکره‌ در داخل شیشه وجود دارد؟

پرده برای سالیان مدید در کنار در و پنجره‌ی شیشه‌ای مورد استفاده قرار می‌گرفته است. با به وجود آمدن شیشه‌های چندجداره، پرده‌های داخل شیشه نیز به عنوان راه‌حلی کاربردی و زیبا مورد استفاده قرار گرفته است. در حالی که پرده های معمولی در مجاورت شیشه قرار می‌گیرند، پرده‌های داخلی در حفره‌ی بین دو جدار شیشه‌ای قرار می‌گیرند و بدین صورت از حفره‌ی شیشه‌ی دوجداره در فضایی ایمن و عاری از گردوخاک، استفاده‌ای هوشمندانه صورت می‌گیرد. کرکره‌های داخل شیشه به گونه‌ای طراحی شده‌اند که به صورت مستقل عمل می‌کنند و مهر و موم و عملکرد شیشه‌ی دوجداره را تحت تاثیر قرار نمی‌دهند. جدا از رفع نیاز به تمیز کردن، کرکره‌های داخل شیشه مزایای دیگری نیز دارند. در فضاهای شلوغ کرکره ها از آسیب ناشی از برخورد اتفاقی حفظ می‌شوند. علاوه بر آن تمیز کردن شیشه بدون وجود کرکره خارجی راحت‌تر است.